Anslut dig till oss

Politik

Vasaloppet firar 100 år

Publicerad

Vasaloppet

Vasaloppet, ett 90 kilometer långt längdskidlopp, äger rum den första söndagen i mars. Den populära rörelsen firar sitt hundraårsjubileum nästa år. Jubileumsvasen, som äger rum den 12 februari och hedrar det första Vasaloppet 1922, kommer att markera detta.

Det innebär 139 personer, träskidor med tåband, näbbskor och vadarskor (samma antal som registrerades 1922). Ägg, buljong och mjölk kommer att erbjudas som förfriskningar under resans gång. Skidor kommer också att vaxas på samma sätt som tidigare. Det är alltså 139 modiga själar som står inför en slitsam upplevelse.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ekonomi

Företagens vinsttillväxt tros sjunka till 0% under 2022

Publicerad

Genom

Bild på svenska företag

Företagens vinsttillväxt kommer att sjunka kraftigt från 50 % 2021 till 0 % 2022. För börsnoterade företag nådde vinsttillväxten sin topp under andra kvartalet 2021, och vi förväntar oss ytterligare utmaningar i framtiden.

Lönerna stiger, och ett antal varor som var mycket efterfrågade under epidemin minskar i försäljning. I de flesta länder utgör tjänstesektorn en stor del av ekonomin, men den är bara en liten del av aktiemarknaden.

Fortsätt läsa

Ekonomi

Covid-19 påverkan på aktiemarknaden avtar

Publicerad

Genom

Covid 19

Investerarnas uppmärksamhet har flyttats bort från Covid-19. Restriktioner och marknadsavstängningar kommer att hävas efter Omicron-vågen. Årets våg väntas dyka upp igen, men investerarna kommer inte längre att vara oroliga för dess inflytande på konsumentbeteende och arbetsmarknaden.

Viruset Covid – 19 hanteras allt oftare som en säsongsinfluensa av vårdgivare. Eftersom flockimmunitet så småningom uppnås som ett resultat av vaccinationer ser utvecklingsmarknaderna också en förbättring av sina ekonomier. Eftersom Omicron aldrig kan elimineras helt och hållet kommer Kina troligen att genomföra stora nedstängningar i början av 2022 för att bevara sin nolltoleranspolitik, men nedstängningarna kommer att upphöra 2022. Om Omicron konstateras vara mycket mindre skadlig än tidigare varianter kan detta ske i början av 2022.

Fortsätt läsa

Politik

Drottning Elizabeth firar 70 år

Publicerad

Genom

Elizabeth

Elizabeth blev drottning den 6 februari 1952. De fyra dagarna 2-4 juni 2022 är reserverade för ett platinafirande. Alla lokalbefolkningen får en ledig dag samt en mängd föreställningar, utställningar och evenemang.

Ett världsrekord har slagits av drottningen när hon markerar sitt 70:e år på tronen. Tillsammans med världens äldsta monark kommer hon att närvara. Bhumibol Adulyadej, Thailands kung, innehade det tidigare rekordet.

Fortsätt läsa
Annonsering

Kontakta oss!

Trendar

Copyright © 2022 Direktnyheter.se