Anslut dig till oss

Skönhet

Hälsa har blivit en megatrend

Publicerad

Hälsa

Globalt sett är hälsa en viktig trend. Termen ”megatrend” avser något som har potential att bestå i flera år eller kanske flera decennier. Ett enda år kan tyckas vara en lång tid, men år 2022 kommer det att bli uppenbart att hälsan har ett stort inflytande.

Vacciner räddade oräkneliga liv och förhindrade många individer från att drabbas av pandemins obehagliga symptom och dåliga konsekvenser, enligt uppgifter. Ännu mer uppmärksamhet ägnas åt läkemedel och terapier som kan hjälpa människor att leva längre och friskare liv. Det kommer att bli en ökning av hälsotillämpningar och ”prylar” som främjar bättre livsstil och ger tidig varning vid sjukdom. Vi lär oss mer och mer om hur och varför vi blir äldre.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skönhet

Hur knyter man en slips?

Publicerad

Genom

Att lära sig knyta en slips kan vara lika svårt som att lära sig cykla. Men när du väl lärt dig, kommer du aldrig att glömma konsten.

Att bära slips är idag inte lika självklart som det varit tidigare. För en ung manlig gymnasist för sextio år sedan, var det ett måste att bära slips i skolan. Möjligen kunde en polokrage under en kavaj godkännas.

Vid söndagspromenader med familjen i mitten av 1950-talet klädde sig männen i kostym och slips oavsett vilken samhällsklass man tillhörde. Idag gäller inte längre sådana konventioner avseende klädsel. Till och med statsmän uppträder idag i kostym utan slips. Men hur knyter man en slips, om du nu vill klä dig i kavaj och slips vid exempelvis en begravning?

Hur man knyter en slips

Slipsknutar kan göras på ett antal olika sätt. Lär dig inte för många. Det trasslar bara till det. I ärlighetens namn tänker nästan ingen på hur du knutit din slips.

Däremot lägger många märke till om du inte knäppt översta skjortknappen så att din slips hänger löst och obestämt kring halsen. Inte bra enligt många!

Sedan kan du få kommentarer om slipsens längd. De flesta klädkännare anser att den skall täcka en eventuell livrem, men inte hela gylfen. Här kommer ett förslag hur man knyter en slips:

  • Ställ dig framför en spegel.
  • Lägg slipsen runt din hals med slipsens breda sida på din vänstra sida.
  • Den breda änden lägger du över den smala.
  • Försök anpassa slipsens ändar så att den färdigknuten hamnar rätt i längd.
  • Tag den breda änden över den smala och trä den runt ett helt varv.
  • Den breda änden för du upp underifrån och upp mot hakan.
  • För ner den breda änden i den ögla som bildats.
  • Dra åt slipsen och se till att den smala delen på slipsen täcks helt av den breda.
  • Har slipsen fått rätt längd? Om inte, gör om proceduren.

Du har nu lärt dig hur man knyter en slips enkelt. För att du ska kunna göra det i blindo utan spegel behöver du träna en del. Sidenslipsar är glider lätt i sin ögla, men hur knyter man en virkad slips? Principen är densamma, men det kan vara lite svårare att anpassa längden. Övning ger dock, som alltid, färdighet.

Fortsätt läsa

Skönhet

Louis Vuitton designern död vid 41 års ålder

Publicerad

Genom

Bild på Virgil

Den inflytelserika Louis Vuitton-designern Virgil Abloh har avlidit 41 år gammal efter en kamp mot cancer.

Designern, som hade arbetat som konstnärlig ledare för män på Louis Vuitton sedan 2018, hade kämpat mot sjukdomen privat i flera år, meddelade det franska modekonglomeratet LVMH på söndagen.

Han är också grundare av modemärket Off White.

Han är också grundare av modemärket Off White.

LVMH sade i ett uttalande: ”LVMH, Louis Vuitton och Off White är förkrossade över att meddela att Virgil Abloh gick bort söndagen den 28 november i cancer, som han hade kämpat mot privat i flera år.”

Den amerikanske designern blev först känd som rapparen Kanye Wests creative director men blev senare historisk som den första afroamerikanen att leda det franska lyxmärket Louis Vuitton.

Han fick diagnosen hjärtangiosarkom – en sällsynt, aggressiv form av cancer 2019, har det avslöjats.

Gigi Hadid och Justin Timberlake var bland dem som hyllade honom på söndagskvällen.

Supermodellen Hadid delade en rad bilder på dem tillsammans och skrev: ”Jag är förkrossad över förlusten av min kära vän, och en vän till världen, Virgil Abloh. Han var 1 av 1.”

Fortsätt läsa

Mode

Mode för män 2022: Vi listar de hetaste tipsen

Publicerad

Genom

Mode för herrar 2022

Nedan listar vi de absolut bästa modetipsen för herrar under 2022:

Stick ut från mängden.

Stick ut från mängden.

Grått och beige såg ut att vara något som hörde till det förflutna när säsongen visades på modeevenemang förra hösten. Välj ljusa, överdimensionerade tees från Moschino eller en klassiker från Casablanca för att hålla din look sofistikerad.

Shorts (särskilt överdimensionerade) gör en comeback.

Shorts (särskilt överdimensionerade) gör en comeback.

Efter att ”fem tum kortregeln” blev ett snack på bland annat TikTok kan vi förvänta oss att få se fler böljande shorts från de stora modeföretagen, och de så kallade ”Bermuda shorts” kommer att bli oerhört framträdande igen.

En modern tolkning av en klassisk elegant look.

Jackan, byxorna och överdelen. Vänd alla traditionella kläder på huvudet. Det klädda modet den här säsongen är fullt av oväntade utsmyckningar, stora axlar, korta ärmar och magrutor. För en mer avslappnad stil bär du den med en t-shirt och skor.

Stora, lätta skjortor i den här designen.

För att uttrycka det milt verkar den här sommaren handla om den överdimensionerade looken. Även skjortor kan med fördel göras större och tunnare om så önskas. När vädret blir varmt kommer du att vara glad att du köpte den här skjortan eftersom den hjälper till att hålla det lite bekvämare.

Fest kläder

Tycker du om att stå i rampljuset? Varför inte ta på dig några kläder? Allt är okej nu. Du kommer att känna dig hemma i en polerad jacka parat med en mer avslappnad nedredel. I sommar handlar allt om glitter, guldtoner och matchande outfits med semestertema.

Fortsätt läsa
Annonsering

Kontakta oss!

Trendar

Copyright © 2022 Direktnyheter.se