Anslut dig till oss

Ekonomi

Vad bör man tänka på när man ska välja begravningsbyrå

Publicerad

När man förlorar en närstående kan det vara något av det jobbigaste man behöver gå igenom i sitt liv. Att välja en bra begravningsbyrå som kan ta hänsyn till era och den avlidnes önskemål är väldigt viktigt. I denna artikel ska ni få tips på hur man ska gå tillväga och vad man bör tänka på när det är dags att välja begravningsbyrå.

Leta omdömen om byråerna på nätet och jämför dessa

Svaren är oftast inte längre bort än en sökning på google. Sök efter termen begravningsbyrå/begravningsbyråer i ert område och jämför dessa. När vi säger jämför syftar vi på att jämföra, priser, tjänster omdömen och service.

I Sverige finns det idag ca 700 begravningsbyråer och några av dom är rikstäckande. Det finns till och med hemsidor där du kan hitta och jämföra begravningsbyråer online, samt se omdömen och begära offert helt kostnadsfritt av byråerna.

Valet bör med anledning av det ovannämnda inte vara så svårt. Det ska dock tilläggas att vi alltid rekommenderar att ringa och prata med begravningsbyråerna, ställa frågor om det som är oklart, och känna på om begravningsrådgivaren ger rätt service. Ni ska alltid göra dom valen som känns bäst.

Vad kostar i snitt en begravning?

En begravnings kostar i snitt mellan 18 000 – 27 000 kronor. Det finns dock varianter som är dyrare och billigare.

Allt beror helt enkelt på vad som önskas. Önskar man t.ex en finare kista, blomarrangemang, solister och minnesstund med tilltugg kan det blir dyrare. Skulle man välja en enklare variant blir det givetvis billigare.

Vem betalar för begravningen?

Samma dag som en människa avlider övergår det som personen ägde till ett dödsbo.

Dödsboets tillgångar ska betala begravningen. Det är alltid dödsboet som ska betala begravningen. Om det av någon anledning inte skulle finnas pengar i dödsboet, kan man alltid ansöka om hjälp från kommunen som kan komma att ersätta kostnaderna i efterhand om ansökan blir godkänd.  Det är väldigt viktigt att undersöka den avlidnes tillgångar och uppgifter som tillexempel försäkringar, bankkonton och avtal m.m.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det mest effektiva sättet att hitta en begravningsbyrå på, är att söka efter begravningsbyråer på nätet i sitt område. Bor man i Stockholm, Göteborg eller Malmö, så söker man online på termen, begravningsbyråer/begravningsbyrå Stockholm, Göteborg eller Malmö. Sedan finns det som nämnt tidigare hemsidor där de underlättar hela processen genom att visa alla uppgifter som är nödvändiga för att kunna få fram ett pris ifrån begravningsbyrån. Se omdömen, begär offerter, jämför priser och service. Lycka till i ert sökande efter en bra begravningsbyrå.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ekonomi

Hur många timmar får man jobba per dag?

Publicerad

Genom

Enligt arbetstidslagen är ordinarie arbetstid reglerad till 40 timmar per vecka. Du ska också ha en dygnsvila eller nattvila på minst 11 timmar. Det måste alltså gå 11 timmar mellan två arbetspass.

Du kan dock jobba mer än 13 timmar om du sedan har dina 11 timmar vila. Det är inte kalenderdagar som räknas, utan 24-timmarsperioden kan börja eller sluta när som helst under ett dygn. Du ska också ha 36 timmars sammanhängande veckovila per 7 dagar.

Hur många timmar får man jobba i sträck per dag?

Du har enligt arbetstidslagen rätt till raster och pauser. Du får jobba högst fem timmar i följd utan att ha rast. Vissa arbetsplatser kan kompensera dig med exempelvis gratis mat om du kan skjuta på din rast.

Men enligt lag har du alltså rätt att få en paus efter fem timmar. Om inte detta är bortförhandlat i ett kollektivavtal, som att rasten på vissa arbetsplatser kan ingå i arbetstiden. Du får alltså lön även när du har rast men får då ta rast när det passar in i dina arbetsuppgifter. 

Hur många timmar får man minst jobba per dag?

Det kan låta som en märklig frågeställning. Men du vill ju inte behöva ta dig till jobbet för att jobba en halvtimme. Speciellt om du har lång resväg.

Det finns dock faktiskt inget regelverk kring detta i arbetstidslagen. Däremot finns det reglerat i vissa kollektivavtal vilken som är den minsta arbetstiden per arbetspass. Exempelvis 3 timmar. Så hur många timmar får man jobba per dag? Förhoppningsvis vet du mer nu.

Fortsätt läsa

Utvalda

Hur mycket tjänar en advokat – Sveriges bäst betalda advokater

Publicerad

Genom

Hur mycket tjänar en advokat

En nyutexaminerad jurist har en ingångslön runt 30000kr. I genomsnitt tjänar en advokat ca 56000kr/ månaden före skatt, medan de allra bäst betalda har en mycket högre lön än så.

Det ställs stora krav på en person som vill kalla sig för advokat som är en skyddad titel. Efter att ha en godkänd juristkandidat eller juristexamen krävs det en praktisk del på en advokatbyrå i minst tre år. Därefter kan den som har genomgått och klarat examen i Advokatsamfundets utbildning ansöka om titeln advokat och en plats som ledamot. Om personen anses lämplig och är känd för sin redbarhet kan den antas som ledamot och därmed titulera sig advokat. Du kan läsa mer om vad som krävs för att bli advokat och vad det innebär att vara advokat på Advokatsamfundets hemsida.

Ingångslön för en nyexaminerad jurist

Ingångslön för en nyexaminerad jurist

Direkt efter att du har gått ut högskolans juristprogram kan du räkna med en månadslön på 30 000kr. Den långa utbildningen och det ansvar som yrket innebär är en god grund för den rejäla ingångslönen.

Lönens storlek stiger sedan relativt snabbt upp till medianinkomsten på ca 50 000 kr beroende på vilken inriktning du satsar på och hur skicklig du är.

Olika inriktningar inom advokatyrket

  • Bolagsadvokat
  • Försvarsadvokat
  • Fastighetsjurist
  • Familjerätt
  • Generalister

Beroende på vilken inriktning du väljer finns det olika mycket pengar att hämta. Bland de bäst betalda finner du bolagsjuristerna. En annan gren som kan ge bra betalt är inom rättsväsendet, men om du inte får de stora och svåra fallen leder till en i branschen ganska modest lön.

Den bäst betalda försvarsadvokaten 2021

En bild på Viktor Banke

Den försvarsadvokat som tjänade mest under 2021 var Viktor Banke med en årsinkomst på strax över 10miljoner kronor. Det ger en månadsinkomst på över 833 000kr. Detta är inte advokat Bankes lön utan det hans byrå hade som intäkter.

Hur stor del av detta som hamnade i hans egen ficka finns det inga uppgifter om. Enligt honom själv har flera av årets mål krävt 80h arbetsvecka och inget han hoppas ska upprepas under kommande år.

Viktor och hans advokatfirma representerade flera gängmedlemmar och mål där chatt-tjänsten EncroChat var en del av bevisningen. De komplicerade fallen och de stora kostnaderna som kommer med de krypterade chattarna är en av anledningarna till att kostnaderna för försvaret i dessa rättegångar drar iväg.

Gävleborg har de bäst betalda advokaterna

Gävleborg har de bäst betalda advokaterna

Vid jämförelse av intjänade pengar geografiskt över landet hamnar de som är stationerade i Gävleborgs län i topp med en medellön på 71 800kr/ månad.

De är också de som har längst erfarenhet och är äldst, vilket är en del av förklaringen till de höga ersättningarna. De advokater som verkar i Värmland har lägst lön i genomsnitt, 29 000kr men de är inte de som är yngst utan ligger i mittenskiktet när det kommer till både ålder och erfarenhet.

Storstadsområdena Stockholm och Göteborg ligger i mellanskiktet vad det gäller löneläget. Stockholms advokater har en snittlön på 51 700kr och Göteborgarna 47 000kr. Det som sticker ut är att Stockholms advokater i snitt endast har 6 års erfarenhet vilket är lägre än i alla andra län.

Inga kvinnor på topplistan

Ingen av de tjugo första som är listade på topplistan över högst intjänad lön under 2021 är kvinnor.

Detta trots att många av de skickligaste advokaterna är just kvinnor finns ingen av dem med på listan, det kan bero på flera olika orsaker. En förklaring som är trolig är att män är överrepresenterade bland kriminella och att de ofta väljer att en manlig advokat ska representera dem i domstolen.

Fortsätt läsa

Teknik

Elbilar är på väg att bli mer kostnadseffektiva

Publicerad

Genom

Bild på en elbil

Amerikanska bilkonsumenter kommer att kunna välja mellan mer än 100 elbilsmodeller i slutet av 2022, och det kommer att finnas fler billiga alternativ än två år tidigare.

Endast 3 % av alla amerikanska personbilar är eldrivna. När det gäller huruvida fler människor kommer att köpa en elbil eller inte visar forskning att prissättning och tillgången till laddningsstationer spelar en stor roll.

Mellan 2015 och 2020 sjönk genomsnittspriset för en elbil med 30 % i världen, trots att den typiska bilens räckvidd ökade med 45 %. Detta enligt Guidehouse chefsanalytiker Scott Shepard. Inom en överskådlig framtid tror han att detta mönster kommer att fortsätta.

Fortsätt läsa
Annonsering

Kontakta oss!

Trendar

Copyright © 2022 Direktnyheter.se