Tjänster

Kolla upp vem som äger bilen enkelt!

Publicerad

Små saker kan ha stor betydelse, så ta dem inte för givet. Särskilt om du vill förvärva en begagnad bil eller ta reda på vem som tidigare varit i bilen.

Sanningen är att det har en djupgående effekt på dig. Särskilt om du ska köpa ett fordon är det viktigt att kontrollera identiteten hos den nuvarande ägaren. På så sätt kommer du inte att få betala för ett fordon som säljaren inte har någon laglig rätt att erbjuda till försäljning. På grund av farorna med att bli indragen i detta.

För att fastställa vem som äger ett fordon finns det två metoder.

Du kan ta reda på vem som äger en bil genom att skriva in registreringsnumret i ett antal internettjänster. Som regel är det gratis i vissa fall och kostar pengar i andra fall.

För att ta reda på vem den registrerade ägaren är kan du använda det här verktyget. Det är dock inte alltid det bästa alternativet eftersom du har att göra med en begagnad källa

Använd Transportstyrelsens egen tjänst.

För att ta reda på vem som äger en bil kan du skicka ett e-postmeddelande eller ett sms till personen i fråga. Gå helt enkelt in på deras webbplats, välj ägare/användare och fyll i den information du behöver. Det finns numera en begränsning på 25 förfrågningar per dag, därför måste du uppvisa ditt bank-ID för att bevisa din identitet.

Sedan får du ett e-postmeddelande med den information du behöver, så att du omedelbart kan ta reda på vem som äger bilen. Med andra ord behöver du inte vara orolig för att köpa en bil av någon vars ägare du inte känner till.

Du kan också sms:a med Transportstyrelsen. Denna information kan du få genom att helt enkelt skicka ett sms med ditt registreringsnummer till (703) 725-0033. Tänk på att varje sms kostar 3 kronor att skicka. Även om det är bekvämt är det också tidskrävande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trendar

Exit mobile version