Underhållning

Filmtips: Star Wars Episode VII: The Force Awakens (2015)

Publicerad

För att vara ärlig har varje trailer och teaser för Star Wars: The Force Awakens varit minst sagt visuellt hisnande. När det gäller prequels sticker den här ut som särskilt utmärkt. I efterhand kan man säga att de två första teaserns bluff delvis beror på de nostalgiska signaler som de utnyttjar, särskilt den första bilden av Millennium Falcon i aktion och återkomsten av Han och Chewbacca.

Även om den nya filmens storslagenhet inte uttrycks genom sentimentalitet i den här trailern, så är det genom svepande actionbilder och en svepande musik som är välkänd för Star Wars-fans (varje karaktär presenterar sig själv med en rad eller två dialoger som sammanfattar deras resa).

Trailern lyckas vara både spännande och lyrisk på samma gång, trots överflödet av action. Maz Kanatas röst säger till Rey (och tittaren) att ”känna” Kraften mot slutet av filmen, vilket är en magnifik komposition. Varenda person i publiken var ivrig att göra det i just det ögonblicket. Den här teasern är ett kärleksbrev till den spännande framtiden för Star Wars-franchisen. Oavsett vad man tycker om filmen är det omöjligt att som fan av franchisen inte sugas in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trendar

Exit mobile version